Ingredienser
Deg
2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g smör eller margarin
1 äggula
Marängsmet
1 äggvita
1 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker Strö eller Farinsocker
Instruktioner
Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela med en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.
Vispa äggvitan till fast skum. Vänd i sockret.
Kavla ut degen till en platta cirka 50 x 30 cm. Bred marängsmeten över plattan. Rulla samman. Ställ i frysen i cirka 1/2 timme så att kakrullen blir riktigt kall. Sätt ugnen på 150 °C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Marängsmeten kan smaksättas med 1 tsk kanel eller 1 msk kakao, eller rivet skal från 1/2 citron eller 1/2 g saffran.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!