Jitterbuggare

Jitterbuggare är en traditionell småkaka med härlig marängfyllning. Lyxa till jitterbuggarna med en smakrik jordgubbs- och rabarberkompott. Njut!

ca 20 småkakor

ca 2 tim.

Betyg (1 st)

Ingredienser

Jordgubbs- och rabarberkompott
50 g jordgubbar
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Deg
2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g smör, rumstempererat
1 äggula

Marängsmet
1 äggvita
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker

Instruktioner

Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär i mindre bitar och blanda tillsammans med gelésocker i en kastrull. Koka ca 1 minut. Mixa blandningen och ställ i kylskåpet minst 1 tim.

Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela med en gaffel.

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Plasta och ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i sockret efter en stund. Marängsmeten ska vara helt fast.

Kavla ut degen till en platta ca 40x20 cm. Bred jordgubbs- och rabarberkompotten över degen och sedan marängsmeten. Rulla samman och ställ i frysen i ca ½ timme så att kakrullen blir riktigt kall.

Sätt ugnen på 150°C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg jitterbuggarna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Använd valfri kompott, sylt eller marmelad i detta recept.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.