Jitterbuggare - Recept

Jitterbuggare

ca 20 småkakor ca 2 tim.
Jitterbuggare är en traditionell småkaka med härlig marängfyllning. Lyxa till jitterbuggarna med en smakrik jordgubbs- och rabarberkompott. Njut!
Jitterbuggare
Betyg (0st)

Ingredienser

    Jordgubbs- och rabarberkompott

    • 50 g jordgubbar
    • 50 g rabarber
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Deg

    • 2 dl vetemjöl
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 1 äggula

    Marängsmet

    • 1 äggvita
    • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker

    Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär i mindre bitar och blanda tillsammans med gelésocker i en kastrull. Koka ca 1 minut. Mixa blandningen och ställ i kylskåpet minst 1 tim.

    Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela med en gaffel.

    Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Plasta och ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

    Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i sockret efter en stund. Marängsmeten ska vara helt fast.

    Kavla ut degen till en platta ca 40x20 cm. Bred jordgubbs- och rabarberkompotten över degen och sedan marängsmeten. Rulla samman och ställ i frysen i ca ½ timme så att kakrullen blir riktigt kall.

    Sätt ugnen på 150°C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg jitterbuggarna på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Tips! Använd valfri kompott, sylt eller marmelad i detta recept.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;