Jitterbuggare

Jitterbuggare är en traditionell småkaka med härlig marängfyllning. Lyxa till jitterbuggarna med en smakrik jordgubbs- och rabarberkompott. Njut!

ca 20 småkakor

PT1H

ca 2 tim.

Betyg (44 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbs- och rabarberkompott
50 g jordgubbar
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Deg
2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g smör, rumstempererat
1 äggula

Marängsmet
1 äggvita
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär i mindre bitar och blanda tillsammans med gelésocker i en kastrull. Koka ca 1 minut. Mixa blandningen och ställ i kylskåpet minst 1 tim.

Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela med en gaffel.

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Plasta och ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i sockret efter en stund. Marängsmeten ska vara helt fast.

Kavla ut degen till en platta ca 40x20 cm. Bred jordgubbs- och rabarberkompotten över degen och sedan marängsmeten. Rulla samman och ställ i frysen i ca ½ timme så att kakrullen blir riktigt kall.

Sätt ugnen på 150°C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg jitterbuggarna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Använd valfri kompott, sylt eller marmelad i detta recept.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.