Jitterbuggare

Jitterbuggare är en traditionell småkaka med härlig marängfyllning. Lyxa till jitterbuggarna med en smakrik jordgubbs- och rabarberkompott. Njut!

ca 20 småkakor

ca 2 tim.

Betyg (5 st)

Ingredienser

Jordgubbs- och rabarberkompott
50 g jordgubbar
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Deg
2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
100 g smör, rumstempererat
1 äggula

Marängsmet
1 äggvita
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär i mindre bitar och blanda tillsammans med gelésocker i en kastrull. Koka ca 1 minut. Mixa blandningen och ställ i kylskåpet minst 1 tim.

Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela med en gaffel.

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Plasta och ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i sockret efter en stund. Marängsmeten ska vara helt fast.

Kavla ut degen till en platta ca 40x20 cm. Bred jordgubbs- och rabarberkompotten över degen och sedan marängsmeten. Rulla samman och ställ i frysen i ca ½ timme så att kakrullen blir riktigt kall.

Sätt ugnen på 150°C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg jitterbuggarna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Använd valfri kompott, sylt eller marmelad i detta recept.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.