Jitterbuggare

cirka 35 stycken
Jitterbuggare
Betyg: (108st)

Ingredienser

    Deg

    • 2 dl vetemjöl
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 100 g smör eller margarin
    • 1 äggula

    Marängsmet

    • 1 äggvita
    • 1 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker Strö eller Farinsocker

    Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela med en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Ställ i kylskåp i minst 1/2 timme.

    Vispa äggvitan till fast skum. Vänd i sockret.

    Kavla ut degen till en platta cirka 50 x 30 cm. Bred marängsmeten över plattan. Rulla samman. Ställ i frysen i cirka 1/2 timme så att kakrullen blir riktigt kall. Sätt ugnen på 150 °C. Skär rullen i drygt 1-2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

    Marängsmeten kan smaksättas med 1 tsk kanel eller 1 msk kakao, eller rivet skal från 1/2 citron eller 1/2 g saffran.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker