Jordgubb- och rabarberpaj

Härlig jordgubb- och rabarberpaj med lock. Kavla ut din mördeg och fyll med jordgubbar och rabarber, lägg på ett lock och grädda. Servera med glass och du har en ljuvlig sommarfika.

ca 12 bitar

PT55M

ca 1 timme + 30 min kyltid

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
200 g kallt smör
1 äggula

Fyllning
300 g jordgubbar
300 g rabarber
1 msk potatismjöl
3 msk Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Börja med pajdegen. 

Blanda vetemjöl och muscovadorörsocker i en skål eller matberedare. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop med mjölet. Tillsätt äggulan och knåda tills degen går ihop. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Kavla ut 2/3 av degen till en rund platta på ca 1/2 cm och klä en pajform, ca 22 cm i diameter med degen. Nagga bottnen med en gaffel.

Kavla ut den lilla degen tills den är ca 1/2 cm och lägg åt sidan.

Skölj och skär jordgubbarna och rabarbern till mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt potatismjöl och rörsocker. Blanda ihop och häll sedan fyllningen i pajskalet.

Klä pajen med locket och tryck till längs med kanten så de olika degstyckena sammanfogas. Skapa mönster i pajskalet med en vass kniv om så önskas.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-55 minuter. Servera med en klick glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.