Ingredienser
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
200 g kallt smör
1 äggula
Fyllning
300 g jordgubbar
300 g rabarber
1 msk potatismjöl
3 msk Dansukker Rörsocker Strö
Instruktioner
Börja med pajdegen.
Blanda vetemjöl och muscovadorörsocker i en skål eller matberedare. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop med mjölet. Tillsätt äggulan och knåda tills degen går ihop. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.
Kavla ut 2/3 av degen till en rund platta på ca 1/2 cm och klä en pajform, ca 22 cm i diameter med degen. Nagga bottnen med en gaffel.
Kavla ut den lilla degen tills den är ca 1/2 cm och lägg åt sidan.
Skölj och skär jordgubbarna och rabarbern till mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt potatismjöl och rörsocker. Blanda ihop och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Klä pajen med locket och tryck till längs med kanten så de olika degstyckena sammanfogas. Skapa mönster i pajskalet med en vass kniv om så önskas.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-55 minuter. Servera med en klick glass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.