Jordgubbs - fläderblomssaft

cirka 1 1/2 liter 4 dygn
Jordgubbs - fläderblomssaft
Betyg: (71st)

Ingredienser

1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor, gärna obesprutad
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses)

Skölj blomklasar och bär väl. Mosa bären. Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål. Koka upp vatten och socker. Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det. Häll den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och ställ kallt i 3 dygn. Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt. Saften går bra att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker