Jordgubbsblommor

8 stycken

Betyg (3 st)

Ingredienser

Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Sylt
2 dl jordgubbar i små bitar eller andra bär
1 dl Dansukker Syltsocker

Garnering
maränger
jordgubbar
hallon

Instruktioner

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Ta ut 24 runda kakor med hjälp av ett mått eller glas.

Blanda samman ingredienserna till krämen. Lägg kräm på 8 av kakorna.

Blanda syltsocker och jordgubbar i en kastrull och koka i 3 minuter. Låt svalna.
Bre sylt på 8 av kakorna. Lägg samman kakorna, kakan med sylt i mitten och kakan utan fyllning överst. Bre kräm runt kanterna på kakorna och rulla dem i krossade maränger. Ställ på ett fat. Skiva jordgubbar och lägg som en blomma uppe på varje kaka. Sätt ett hallon i mitten på ”blomman”.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.