Jordgubbsblommor

8 stycken

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaka
3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Sylt
2 dl jordgubbar i små bitar eller andra bär
1 dl Dansukker Syltsocker

Garnering
maränger
jordgubbar
hallon

Instruktioner

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Ta ut 24 runda kakor med hjälp av ett mått eller glas.

Blanda samman ingredienserna till krämen. Lägg kräm på 8 av kakorna.

Blanda syltsocker och jordgubbar i en kastrull och koka i 3 minuter. Låt svalna.
Bre sylt på 8 av kakorna. Lägg samman kakorna, kakan med sylt i mitten och kakan utan fyllning överst. Bre kräm runt kanterna på kakorna och rulla dem i krossade maränger. Ställ på ett fat. Skiva jordgubbar och lägg som en blomma uppe på varje kaka. Sätt ett hallon i mitten på ”blomman”.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.