Jordgubbsblommor

8 stycken
Jordgubbsblommor
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Kaka

    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 tsk bakpulver
    • 2 msk kokande vatten

    Kräm

    • 200 g Philadelphia cheese naturell
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Sylt

    • 2 dl jordgubbar i små bitar eller andra bär
    • 1 dl Dansukker Syltsocker

    Garnering

    • maränger
    • jordgubbar
    • hallon

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Ta ut 24 runda kakor med hjälp av ett mått eller glas.

    Blanda samman ingredienserna till krämen. Lägg kräm på 8 av kakorna.

    Blanda syltsocker och jordgubbar i en kastrull och koka i 3 minuter. Låt svalna.
    Bre sylt på 8 av kakorna. Lägg samman kakorna, kakan med sylt i mitten och kakan utan fyllning överst. Bre kräm runt kanterna på kakorna och rulla dem i krossade maränger. Ställ på ett fat. Skiva jordgubbar och lägg som en blomma uppe på varje kaka. Sätt ett hallon i mitten på ”blomman”.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker