Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott är en somrig tårta till alla tillfällen. Lyxig cheesecake med jordgubbar och rabarber som aldrig slår fel!

10 bitar

ca 1,5 timmar + 4 timmar frystid

Betyg (86 st)

Ingredienser

Botten
8 st digestivekex
40 g smör
40 g helt bovete

Rabarberkompott
150 g rabarber
50 g jordgubbar
95 g Dansukker Gelésocker Multi
20 g Dansukker Glykossirap

Jordgubbscheesecake
400 g jordgubbar
190 g Dansukker Gelésocker Multi
3 äggulor
30 g Dansukker Florsocker
40 g Dansukker Glykossirap
300 g färskost
300 ml vispgrädde

Instruktioner

Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

Gör rabarberkompotten. Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar. Koka alla ingredienser i en kastrull i cirka 4 minuter. Mixa och låt svalna. Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen cirka 1 timme.

Förbered jordgubbscheesecaken. Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i cirka 2 minuter. Låt svalna helt.

Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut botten ur frysen och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, för höjden.

Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Om det blir cheesecake över, häll i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i cirka 2 timmar.

Ta ut cheesecaken och kompotten från frysen och placera kompotten i mitten av cheesecaken, tryck ner så att den blir i jämnhöjd med cheesecakens topp. Snygga till cheesecakens sidor runt kompotten och ställ i frysen i cirka 2 timmar.

Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.