Botten
Rabarberkompott
Jordgubbscheesecake
Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
Gör rabarberkompotten. Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar. Koka alla ingredienser i en kastrull i cirka 4 minuter. Mixa och låt svalna. Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen cirka 1 timme.
Förbered jordgubbscheesecaken. Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i cirka 2 minuter. Låt svalna helt.
Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Ta ut botten och kompotten ur frysen. Placera kompotten i mitten av botten och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, för höjden.
Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Häll överbliven cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i cirka 4 timmar.
Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15-20 minuter i rumstemperatur.
Receptet är framtaget av