Jordgubbscheesecake med rabarberkompott - Recept

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

10 bitar ca 1,5 timmar + 4 timmar frystid
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott är en somrig tårta till alla tillfällen. Lyxig cheesecake med jordgubbar och rabarber som aldrig slår fel!
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott
Betyg (14st)

Ingredienser

    Botten

    • 8 st digestivekex
    • 40 g smör
    • 40 g helt bovete

    Rabarberkompott

    • 150 g rabarber
    • 50 g jordgubbar
    • 95 g Dansukker Gelésocker Multi
    • 20 g Dansukker Glykossirap

    Jordgubbscheesecake

    • 400 g jordgubbar
    • 190 g Dansukker Gelésocker Multi
    • 3 äggulor
    • 30 g Dansukker Florsocker
    • 40 g Dansukker Glykossirap
    • 300 g färskost
    • 300 ml vispgrädde

    Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

    Gör rabarberkompotten. Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar. Koka alla ingredienser i en kastrull i cirka 4 minuter. Mixa och låt svalna. Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen cirka 1 timme.

    Förbered jordgubbscheesecaken. Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i cirka 2 minuter. Låt svalna helt.

    Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

    Ta ut botten och kompotten ur frysen. Placera kompotten i mitten av botten och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, för höjden.

    Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Häll överbliven cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i cirka 4 timmar.

    Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;