Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott är en somrig tårta till alla tillfällen. Lyxig cheesecake med jordgubbar och rabarber som aldrig slår fel!

10 bitar

ca 1,5 timmar + 4 timmar frystid

Betyg (35 st)

Ingredienser

Botten
8 st digestivekex
40 g smör
40 g helt bovete

Rabarberkompott
150 g rabarber
50 g jordgubbar
95 g Dansukker Gelésocker Multi
20 g Dansukker Glykossirap

Jordgubbscheesecake
400 g jordgubbar
190 g Dansukker Gelésocker Multi
3 äggulor
30 g Dansukker Florsocker
40 g Dansukker Glykossirap
300 g färskost
300 ml vispgrädde

Instruktioner

Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

Gör rabarberkompotten. Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar. Koka alla ingredienser i en kastrull i cirka 4 minuter. Mixa och låt svalna. Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen cirka 1 timme.

Förbered jordgubbscheesecaken. Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i cirka 2 minuter. Låt svalna helt.

Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut botten ur frysen och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, för höjden.

Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Om det blir cheesecake över, häll i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i cirka 2 timmar.

Ta ut cheesecaken och kompotten från frysen och placera kompotten i mitten av cheesecaken, tryck ner så att den blir i jämnhöjd med cheesecakens topp. Snygga till cheesecakens sidor runt kompotten och ställ i frysen i cirka 2 timmar.

Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.