Ingredienser
Deg
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 dl sötmandel, mald
100 g Schweizernöt choklad
Fyllning
3 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
1/2-1 liter jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylskåp i minst en timme. Tryck ut degen i en smord paj- eller springform. Klipp ut ur bakplåtspapper en cirkel lika stor som botten på formen och lägg ovanpå degen. Fyll pajskalet med torra ärtor eller bönor så att den håller formen under gräddningen. Grädda i 200 °C i cirka 12 minuter. Häll bort bönorna/ärtorna och ta bort papperet. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt pajskalet kallna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bre detta över bottnen. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem på fyllningen. Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.