Jordgubbsflan

cirka 10 portioner

Betyg (21 st)

Ingredienser

Deg
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 dl sötmandel, mald
100 g Schweizernöt choklad

Fyllning
3 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1/2-1 liter jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylskåp i minst en timme. Tryck ut degen i en smord paj- eller springform. Klipp ut ur bakplåtspapper en cirkel lika stor som botten på formen och lägg ovanpå degen. Fyll pajskalet med torra ärtor eller bönor så att den håller formen under gräddningen. Grädda i 200 °C i cirka 12 minuter. Häll bort bönorna/ärtorna och ta bort papperet. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt pajskalet kallna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bre detta över bottnen. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem på fyllningen. Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Läckra kladdkakor

Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.