Jordgubbsflan

cirka 10 portioner

Betyg (21 st)

Ingredienser

Deg
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 dl sötmandel, mald
100 g Schweizernöt choklad

Fyllning
3 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1/2-1 liter jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylskåp i minst en timme. Tryck ut degen i en smord paj- eller springform. Klipp ut ur bakplåtspapper en cirkel lika stor som botten på formen och lägg ovanpå degen. Fyll pajskalet med torra ärtor eller bönor så att den håller formen under gräddningen. Grädda i 200 °C i cirka 12 minuter. Häll bort bönorna/ärtorna och ta bort papperet. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen. Täck hela skalet med smält choklad med hjälp av en bakpensel. Låt pajskalet kallna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bre detta över bottnen. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem på fyllningen. Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.