Jordgubbsgelato

Jordgubbsgelato, Mamma mia, vad gott! Gelato är lite krämigare och kompaktare än vanlig glass. Smaksatt med sommarens godaste jordgubbar!

4 portioner

1 tim + 5 tim i frysen

Betyg (53 st)

Ingredienser

2 äggulor
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Vispa äggula, socker och vaniljsocker poröst.

Koka upp mjölk och glykossirap i en kastrull. Häll lite av den varma mjölkblandningen i äggsmeten och rör om. Häll ner resten och rör samman allt.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt sjuda 6-8 minuter eller till 85°C, smeten får inte koka. Rör om under tiden.

Fyll diskhon med isvatten. Sila glassmeten och häll över i en ren skål och ställ ner den i isvattnet för att svalna av snabbt. Ställ sedan skålen i kylen 1 timme för att stå till sig.

Vispa grädde toppig och blanda ner i glassmeten. Mixa jordgubbar och strösocker till en puré och vänd ner.

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Ställ i frysen.

Utan glassmaskin. Häll smeten i en behållare och ställ i frysen. Ta ut gelaton efter 40 minuter och vispa upp med en elvisp. Upprepa 2-3 gånger. Låt frysa 4-5 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.