Jordgubbslikör

cirka 1/2 liter

Betyg (183 st)

Ingredienser

35 cl brännvin special
1 liter jordgubbar
4 dl Dansukker Vit Sirap

Instruktioner

Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg dem på en handduk eller hushållspapper tills de är torra. Lägg bären i en burk och häll på spriten. Låt stå i minst fyra veckor. Sila bort bären. Blanda spriten med sirapen. Häll upp på väl rengjorda flaska.

Tips
Ta till vara bären och koka dem med 3-4 dl Dansukker Syltsocker, det blir en pikant jordgubbssylt med vuxensmak som är god som bland annat tillbehör till smakrik ost.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.