Jordgubbslycka

Jordgubbsorbet med färska jordgubbar och mynta.

1 liter

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

550 g jordgubbar plus 30 jordgubbar till servering
1 1/2 dl vatten
2 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.

 

Exakt utformat recept i viktenhet

550 g jordgubbar + 30 st till servering
150 g vatten
240 g Dansukker Svenskt Strösocker
40 g Dansukker Glykossirap
25 g citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas

Instruktioner

1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten. 
2. Mät/Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig. 
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft. 
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens. 
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.

Montering
Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.

Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.

Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.