Ingredienser
550 g jordgubbar plus 30 jordgubbar till servering
1 1/2 dl vatten
2 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk citronsaft
1 kruka mynta till servering
Förslag på servering:
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.
Exakt utformat recept i viktenhet
550 g jordgubbar + 30 st till servering
150 g vatten
240 g Dansukker Svenskt Strösocker
40 g Dansukker Glykossirap
25 g citronsaft
1 kruka mynta till servering
Förslag på servering:
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas
Instruktioner
1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten.
2. Mät/Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig.
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft.
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens.
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.
Montering
Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.
Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.
Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?