Jordgubbslycka

Jordgubbsorbet med färska jordgubbar och mynta.

1 liter

Betyg (1 st)

Ingredienser

550 g jordgubbar plus 30 jordgubbar till servering
1 1/2 dl vatten
2 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.

 

Exakt utformat recept i viktenhet

550 g jordgubbar + 30 st till servering
150 g vatten
240 g Dansukker Svenskt Strösocker
40 g Dansukker Glykossirap
25 g citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas

Instruktioner

1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten. 
2. Mät/Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig. 
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft. 
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens. 
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.

Montering
Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.

Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.

Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.