Jordgubbslycka

Jordgubbsorbet med färska jordgubbar och mynta.

1 liter

Betyg (0 st)

Ingredienser

550 g jordgubbar plus 30 jordgubbar till servering
1 1/2 dl vatten
2 3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.

 

Exakt utformat recept i viktenhet

550 g jordgubbar + 30 st till servering
150 g vatten
240 g Dansukker Svenskt Strösocker
40 g Dansukker Glykossirap
25 g citronsaft

1 kruka mynta till servering

Förslag på servering: 
Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas

Instruktioner

1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten. 
2. Mät/Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig. 
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft. 
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens. 
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.

Montering
Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.

Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.

Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?