Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Saftiga små jordgubbsmuffins som är lätta att baka. Dekorera dina muffins med denna härliga jordgubbsfrosting på bland annat jordgubbssylt.

16 stora eller 24 små

PT55M

1 timme

Betyg (37 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Muffins
200 g smör, smält
4 st ägg, gärna ekologiska
3 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av 1 citron, gärna ekologisk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl färska jordgubbar, i bitar

Frosting
200 g smör, rumsvarmt
5 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker, siktat
2 msk jordgubbspulver (finns i välsorterade butiker)
300 g färskost
saft från 1/2 citron
3 msk jordgubbssylt

Instruktioner

Muffins
Sätt ugnen på 200 °C.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
Skölj jordgubbarna och skär i små bitar och blanda ner dem i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dem.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna (provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den).
Spritsa med frosting innan servering.

Frosting
Vispa smör, siktat florsocker och jordgubbspulver poröst.
Vispa ner färskosten och citronsaften.
Rör ner jordgubbssylten.
Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.