Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

16 stora eller 24 små 1 timme
Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting
Betyg: (33st)

Ingredienser

    Muffins

    • 200 g smör, smält
    • 4 st ägg, gärna ekologiska
    • 3 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 dl mjölk
    • Skalet av 1 citron, gärna ekologisk
    • 6 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 nypa salt
    • 1 dl färska jordgubbar, i bitar

    Frosting

    • 200 g smör, rumsvarmt
    • 5 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker, siktat
    • 2 msk jordgubbspulver (finns i välsorterade butiker)
    • 300 g färskost
    • saft från 1/2 citron
    • 3 msk jordgubbssylt

    Muffins
    Sätt ugnen på 200 °C.
    Smält smöret.
    Vispa ägg och socker poröst.
    Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
    Skölj jordgubbarna och skär i små bitar och blanda ner dem i smeten.
    Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dem.
    Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna (provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den).
    Spritsa med frosting innan servering.

    Frosting
    Vispa smör, siktat florsocker och jordgubbspulver poröst.
    Vispa ner färskosten och citronsaften.
    Rör ner jordgubbssylten.
    Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker