Jordgubbsmuffins

12 stycken
Jordgubbsmuffins
Betyg: (17st)

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl flytande margarin
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3 ägg
  • 1 citron, gärna obesprutad, saft och skal
  • 100 g hackad, vit choklad
  • 1/2 liter (250 g) jordgubbar i bitar

Garnering

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • jordgubbar

Rör samman vetemjöl och bakpulver. Tillsätt margarin, socker, ägg, citronsaft och citronskal. Blanda. Tillsätt choklad och jordgubbar. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden fast tillsammans med vaniljsockret. Skölj jordgubbarna. Spritsa eller lägg på en klick vispad grädde uppe på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

Receptet är framtaget av

Dansukker