Ingredienser
75 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
1 ägg
1 krm bakpulver
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl lätt creme fraiche
2–3 msk Dansukker Fruktsocker
1/2 l jordgubbar
2 msk hackade hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°. Arbeta samman margarin, fruktsocker, ägg, bakpulver, havregryn och vetemjöl, alla ingredienser till degen. Klä en pajform, helst med löstagbar botten, med degen. Täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Tag bort folien efter 10 minuters gräddning. Låt svalna.
Blanda kesella och creme fraiche. Tillsätt fruktsocker. Bred ut blandningen i skalet. Tag bort blomfästet från jordgubbarna och halvera dem. Lägg jordgubbarna i pajskalet. Strö över de hackade nötterna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.