Jordgubbspaj med havregryn

ca 10 bitar

Betyg (95 st)

Ingredienser

Pajskal
75 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Fruktsocker
1 ägg
1 krm bakpulver
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl lätt creme fraiche
2–3 msk Dansukker Fruktsocker
1/2 l jordgubbar
2 msk hackade hasselnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Arbeta samman margarin, fruktsocker, ägg, bakpulver, havregryn och vetemjöl, alla ingredienser till degen. Klä en pajform, helst med löstagbar botten, med degen. Täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Tag bort folien efter 10 minuters gräddning. Låt svalna.

Blanda kesella och creme fraiche. Tillsätt fruktsocker. Bred ut blandningen i skalet. Tag bort blomfästet från jordgubbarna och halvera dem. Lägg jordgubbarna i pajskalet. Strö över de hackade nötterna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.