Jordgubbspaj

10-12 bitar
Jordgubbspaj
Betyg: (166st)

Ingredienser

Pajskal
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 äggulor
1 dl Dansukker Vit Sirap
250 g kesella
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2-1 l jordgubbar

Garnering
citronmeliss

Hacka samman matfettet, mjölet och mandelmassan. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ kallt i 15 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Tryck ut degen i en form cirka 27 cm i diameter. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa grädden till fast skum.

Sjud äggulorna och sirapen på svag värme tills degen tjocknat. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i äggkrämen tillsammans med kesellan och vaniljsockret. Låt svalna. Vänd försiktigt i den vispade grädden.

Fyll det kalla pajskalet med fyllningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem på fyllningen. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss.

Receptet är framtaget av

Dansukker