Ingredienser
Salt & pepparmaränger
3-4 st äggvitor (100g)
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker (90g)
2 dl Dansukker Florsocker (120g)
Flingsalt & svartpeppar efter smak
Jordgubbsgelé
¼ liter färska jordgubbar
½ dl jordgubbssaft
¾ dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
½ st urskrapad vaniljstång
Jordgubbspannacotta
500g färska jordgubbar
(2 msk Dansukker Svenskt Strösocker)
4 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk vaniljsocker
2 msk färskpressad citronjuice
Instruktioner
Sätt ugnen på 80 grader varmluft, och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvitan tills den är ganska fast och tillsätt sockret i två omgångar, vispa ihop tills du har en härlig glansig maräng. Sikta i florsocker, ta lite i taget och blanda försiktigt tills du har en jämn maräng. Häll i marängen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa ut maränger på plåten, strö flingsalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över marängerna. Grädda i ca 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen för att torka ut ordentligt. Jag brukar låta marängerna stå i ugnen över natten.
Hacka jordgubbarna till gelén och häll upp i botten på sex glas. Koka upp saft, urskrapad vaniljstång, vatten och gelésocker i låt sen koka i ca 30 sekunder. Fördela gelén över jordgubbarna och ställ i kylen för att stelna.
Rensa och dela jordgubbarna, häll ner i en kastrull och koka upp med 2 msk strösocker om jordgubbarna är lite sura. Mixa med stavmixer och sila av jordgubbarna i en finmaskig sil. Häll tillbaka jordgubbspurén i kastrullen och koka upp med grädde, Gelesocker multi, vaniljsocker och citronjuice. Låt koka upp och se till att det kokat i minst 30 sek. Låt svalna lite med rör ofta med silckepott. Häll pannacottan försiktigt på gelén och ställ i kylen för att stelna i ca 2 timmar. Garnera med färska jordgubbar och maränger. Njut!
- Recept Linn Utbult - Salt som Socker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär
En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost
Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?