Ingredienser
2 liter jordgubbar
2 dl vin
1dl balsamvinäger
1 kg Dansukker Syltsocker
För mindre mängd sylt
250 g jordgubbar
1/2 dl vin
1/4 dl balsamvinäger
2 dl Dansukker Syltsocker
Instruktioner
Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar. Blanda jordgubbar, vin och vinäger i en gryta och sjud under lock i 5 minuter. Tillsätt sockret och koka i 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger ger en ljusare sylt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.