Jordgubbssylt Balsamico

Jordgubbssylt med balsamico är en svårslagen sylt! Balsamico ger jordgubssylten en fylligare och läckrare smak och passar utmärkt på din rostade macka!

Betyg (13 st)

Ingredienser

2 liter jordgubbar
2 dl vin
1dl balsamvinäger
1 kg Dansukker Syltsocker

 

För mindre mängd sylt
250 g jordgubbar
1/2 dl vin
1/4 dl balsamvinäger
2 dl Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar. Blanda jordgubbar, vin och vinäger i en gryta och sjud under lock i 5 minuter. Tillsätt sockret och koka i 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Rött vin och mörk balsamvinäger ger en mörk sylt, medan vitt vin och vit balsamvinäger ger en ljusare sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.