Ingredienser
Jordgubbssylt
500 g jordgubbar
250 g Dansukker Syltsocker
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör
Garnering
4 dl vispad grädde
1 l färska jordgubbar
svenska flaggor
Instruktioner
Börja med jordgubbssylten. Rensa och skölj bären. Skiva eller mixa dem.
Lägg i en kastrull tillsammans med syltsockret och koka i ca 3-4 minuter. Tag kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp sylten på en varm och ren glasburk och förvara i kylen.
Gör sedan tårtbotten. Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg och socker poröst, ca 4-5 minuter. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör ner i äggsmeten. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Stick med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar. Låt svalna på ett galler.
Gör under tiden vaniljkräm. Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädde. Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll grädden över äggsmeten under uppvispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning.
Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.
Montera tårtan när bottnarna svalnat helt.
Skär 1/3 av jordgubbarna i skivor, spara de finaste för dekoration, skär sedan tårtbottnen till tre bottnar med en vass brödkniv.
Lägg den understa botten på ett serveringsfat, stryk på ett lager vaniljkräm. Lägg på nästa botten och stryk på ett lager jordgubbssylt och ett lager skivade jordgubbar. Lägg på den översta botten och bred ut vispad grädde över hela tårtan.
Lägg resten av den vispade grädden i en spritspåse med valfri tyll och dekorera som du själv önskar eller använd den tyll som jag använt. Kronbladstyll som du spritsar i vågor uppe på kanten.
Dekorera med jordgubbar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.