Ingredienser
Botten
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl Dansukker Strösocker
5 äggulor
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3/4 dl mjölk (3%)
Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
Till dekoration
2 dl vispad vispgrädde
Jordgubbar efter smak
Jordgubbssylt, med Dansukker Syltsocker, så den är fast och fin.
Jordgubbssylt
2 dl skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Syltsocker
Instruktioner
Så gör du enkla, snabba sylten: Blanda syltsockret med bären i en kastrull, låt det koka några minuter och häll sedan upp i en ren burk. Voilà! Då är sylten klar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Vispa med elvisp smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna en i sänder. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, mjöl och mjölk och rör ihop till en smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt eller två smorda runda formar, med bakplåtspapper spänt i botten.
Maräng: Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt sockret lite i sänder tills du får till en fast maräng. Bred ut marängen över smeten i formarna/formen.
Sätt in kakorna i ugnen i 20 – 25 minuter. Låt svalna. Under tiden kan du vispa grädden och noppa jordgubbarna.
Lägg ihop kakorna med jordgubbssylt emellan, sprid grädde över tårtan och garnera med jordgubbar. Festen kan börja!
- Recept Ebba Kleberg von Sydow - Ebbas blogg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.