Jordgubbsylt med citron och mynta

2 burkar 25 minuter
Ta vara på sommarens läckerheter och koka din egen jordgubbssylt. Smaksätt jordgubbssylten med citron och mynta, en fräsch sylt med mycket smak!
Jordgubbsylt med citron och mynta
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 250 g Dansukker Syltsocker
  • Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad
  • Färsk mynta

Rensa och skölj bären. Är bären stora kan man dela eller mixa dem.
Lägg bären i en gryta tillsammans med syltsockret och citronen. Koka upp och låt koka 2–5 minuter. Gör ett konsistensprov genom att lägga lite sylt på en kall tallrik och känn om den är lagom.
Tag grytan från värmen, skumma noga. Knipsa av myntablad och lägg i syltkoket. Rör om. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tillslut genast. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker