Jordnötskakor med chokladrippel

- Recept Clara Lidström
Underbara Clara har gjort underbara jordnötskakor med chokladrippel.

25 små kakor

30 minuter

Betyg (5 st)

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl Dansukker EKO Socker
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1 dl jordnötssmör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad att smälta och rippla över

Instruktioner

Skär det mjuka smöret i kuber. Tillsätt socker, ägg och jordnötssmör och rör med en slev till en slät smet.

Blanda mjöl och vetemjöl i en bunke och häll ner i kaksmeten.

Forma till bollar och lägg på en plåt. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader. Ta ut och låt kallna.

Smält lite choklad i mikron eller ett vattenbad. Rippla över de kalla kakorna och låt stelna. Förvara gärna i frysen och ta fram en stund innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.