Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl Dansukker EKO Socker
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1 dl jordnötssmör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad att smälta och rippla över
Instruktioner
Skär det mjuka smöret i kuber. Tillsätt socker, ägg och jordnötssmör och rör med en slev till en slät smet.
Blanda mjöl och vetemjöl i en bunke och häll ner i kaksmeten.
Forma till bollar och lägg på en plåt. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader. Ta ut och låt kallna.
Smält lite choklad i mikron eller ett vattenbad. Rippla över de kalla kakorna och låt stelna. Förvara gärna i frysen och ta fram en stund innan servering.
- Recept Clara Lidström - UnderbaraClara
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!