Jordnötskakor med chokladrippel - Recept

Jordnötskakor med chokladrippel

25 små kakor 30 minuter
Jordnötskakor med chokladrippel
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 ägg
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad att smälta och rippla över

Skär det mjuka smöret i kuber. Tillsätt socker, ägg och jordnötssmör och rör med en slev till en slät smet.

Blanda mjöl och vetemjöl i en bunke och häll ner i kaksmeten.

Forma till bollar och lägg på en plåt. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader. Ta ut och låt kallna.

Smält lite choklad i mikron eller ett vattenbad. Rippla över de kalla kakorna och låt stelna. Förvara gärna i frysen och ta fram en stund innan servering.


;