Julgranscupcakes

Ljuvligt goda och saftiga chokladmuffins toppade med mintfrosting. Lika söta att se på som goda att äta.

ca 15 st

PT55M

1 timme

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Muffins
100 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl hackad mörk eller ljus choklad
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Frosting
75 g rumsvarmt smör
5 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g färskost
grön karamellfärg
ev några droppar pepparmintolja

Garnering
strössel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Smält smör och rör ner mjölk. Ställ åt sidan.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och hackad choklad i en bunke.

Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner mjölblandingen och sist smör- och mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.

Fyll muffinsformar med 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt i rumstemperatur.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa i färskost och tillsätt några droppar karamellfärg och ev pepparmintolja. Fyll en spritspåse med frosting. Förvara i kylskåp och spritsa på dina muffins innan servering.

Garnera med strössel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.