Juliga chokladbollar

Chokladbollar kan göras på många sätt, här smaksatt med muscovadorörsocker som ger en härlig ton av lakrits. Rulla i rött pärlsocker för juligare chokladbollar.

cirka 10 stycken

25 minuter

Betyg (37 st)

Ingredienser

2-3 msk kaffe
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 msk kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl havregryn
1 tsk malen kanel
1 krm malen kardemumma

Dekoration
1 dl Dansukker Pärlsocker
Röd livsmedelsfärg

Instruktioner

Brygg kaffe och låt det svalna. Blanda övriga ingredienser i en bunke.

Tillsätt kaffet och blanda väl. Rulla smeten till bollar.

Färga pärlsockret med röd livsmedelsfärg om du vill få chokladbollarna att se juliga ut och rulla sedan i pärlsockret.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.