Juliga munkar

Baka juliga munkar och dekorera med glasyr i olika färger och smak eller rulla dina nygräddade munkar i kanelsocker.

8-10 stycken

Betyg (169 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/4 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 tsk salt
1 dl mjölk
1 tsk citronsaft
50 g smör
1 ägg, lätt uppvispat
50 g smör, smält + rapsolja till pensling av plåt
Munkplåt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C. Pensla munkplåten noga med rapsolja.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.

Blanda mjölk och citronsaft i en skål, rör om.

Smält smör. Tillsätt mjölken, det lättvispade ägget och det smälta smöret i den torra blandningen och blanda.

Fyll formen till hälften med smet. Använd gärna en spritspåse så blir det lättare att fylla hålen.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 6-8 minuter. Låt dem svalna några minuter innan de tas ur formen. Pensla formen mellan varje omgång.

3 VARIANTER AV TOPPING

Kanel och socker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1-2 tsk malen kanel
50 g smält smör

Blanda socker och kanel. Pensla munkarna med smör när de fortfarande är varma och doppa dem i sockerblandningen.

Glasyr och polkagriskross
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
1 dl krossade polkagrisar

Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Glasera munkarna och toppa med polkagrisar.

Pepparkaksglasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
2 tsk pepparkakskrydda

Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Tillsätt pepparkakskrydda. Bred glasyren på munkarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.