Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/4 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 tsk salt
1 dl mjölk
1 tsk citronsaft
50 g smör
1 ägg, lätt uppvispat
50 g smör, smält + rapsolja till pensling av plåt
Munkplåt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C. Pensla munkplåten noga med rapsolja.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
Blanda mjölk och citronsaft i en skål, rör om.
Smält smör. Tillsätt mjölken, det lättvispade ägget och det smälta smöret i den torra blandningen och blanda.
Fyll formen till hälften med smet. Använd gärna en spritspåse så blir det lättare att fylla hålen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 6-8 minuter. Låt dem svalna några minuter innan de tas ur formen. Pensla formen mellan varje omgång.
3 VARIANTER AV TOPPING
Kanel och socker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1-2 tsk malen kanel
50 g smält smör
Blanda socker och kanel. Pensla munkarna med smör när de fortfarande är varma och doppa dem i sockerblandningen.
Glasyr och polkagriskross
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
1 dl krossade polkagrisar
Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Glasera munkarna och toppa med polkagrisar.
Pepparkaksglasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1-2 msk vatten
2 tsk pepparkakskrydda
Blanda samman florsocker och vatten till en smidig smet. Tillsätt pepparkakskrydda. Bred glasyren på munkarna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?