Ingredienser
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Glykossirap
200 g smör
2 msk vatten
2 dl valnötter, finhackade
100 g smält mörk choklad
Instruktioner
Lägg ett bakplåtspapper på en form eller plåt.
Värm socker, glykossirap, smör och vatten försiktigt under omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det har smält.
Låt koka tills det är ljusbrunt och tjockt, cirka 10-15 minuter eller tills det når 140 °C.
Häll nötterna i kolasmeten och häll ut på bakplåtspappret.
Låt svalna och bred på den smälta chokladen. Bryt i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra kladdkakor
Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.