Ingredienser
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Glykossirap
200 g smör
2 msk vatten
2 dl valnötter, finhackade
100 g smält mörk choklad
Instruktioner
Lägg ett bakplåtspapper på en form eller plåt.
Värm socker, glykossirap, smör och vatten försiktigt under omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det har smält.
Låt koka tills det är ljusbrunt och tjockt, cirka 10-15 minuter eller tills det når 140 °C.
Häll nötterna i kolasmeten och häll ut på bakplåtspappret.
Låt svalna och bred på den smälta chokladen. Bryt i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.