Ingredienser
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Glykossirap
200 g smör
2 msk vatten
2 dl valnötter, finhackade
100 g smält mörk choklad
Instruktioner
Lägg ett bakplåtspapper på en form eller plåt.
Värm socker, glykossirap, smör och vatten försiktigt under omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det har smält.
Låt koka tills det är ljusbrunt och tjockt, cirka 10-15 minuter eller tills det når 140 °C.
Häll nötterna i kolasmeten och häll ut på bakplåtspappret.
Låt svalna och bred på den smälta chokladen. Bryt i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.