Ingredienser
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 ägg
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 1/2 tsk salt
8 - 10 dl vetemjöl special
100 g rumstempererat smör
Fyllning
200 g rumstempererat smör
100 g hackad choklad
100 g finhackade hasselnötter
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk malen kanel
1/2 tsk stött kardemumma
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Dansukker Pärlsocker eller Rörsocker
Instruktioner
Värm mjölken till 37 °C. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, ägg, sirap och salt under omrörning. Häll sakta i mjölet och klicka sedan i smöret. Knåda degen 5- 10 minuter så den blir smidig och lite kladdig. Täck skålen och låt jäsa 1 timme.
Sätt på ugnen på 175 °C.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i två bitar och kavla försiktigt ut varje bit till en rektangel cirka 18 x 13 cm. Bred fyllningen på degen men lämna en liten kant runt om.
Rulla ihop varje rektangel till en rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klipp sneda klipp i kransarna, nästan helt igenom med 1 cm mellanrum och vik upp klippen åt vartannat håll.
Låt jäsa 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker eller rörsocker.
Grädda kransarna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.