Julkyssar

40 stycken
Julkyssar
Betyg: (25st)

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 1/4 dl vetemjöl

Garnering

  • 1 äggvita
  • 100 g finhackade hasselnötter

Topping

  • 100 g mjuk nougat
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk Dansukker Glykossirap

Börja med att hacka nötterna fint. Arbeta samman ingredienserna till degen. Ta upp degen på arbetsbänken och dela degen i 40 bitar. Forma runda kakor som penslas med äggvita och sedan doppas i nöthacket. Gör en fördjupning mitt i varje kaka. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält samman ingredienserna till toppingen i en skål över vattenbad. Låt svalna innan blandningen vispas med elvisp. Klicka eller spritsa ut toppar på kakorna. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker