Julmaränger

Julmaränger

Maränger kan ätas när som helst men dessa är gjorda med lite smak av jul. Vispa ihop din maräng och tillsätt krossade polkagrisar. Ät som de är eller dekorera din dessert med dessa godingar.
Julmaränger
Betyg (55st)

Ingredienser

5 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
1 krm ättiksprit
4 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl krossade polkagrisar 

Vispa äggvita, strösocker och ättika till en fast smet med elvisp i en absolut ren skål. Sikta ner florsockret i skålen och lägg i polkagrisarna och vispa in detta i smeten. Klicka eller spritsa ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 100 °C tills marängerna är torra, tar 1-1 1/2 timme beroende på storleken på marängerna. 

Receptet är framtaget av

Dansukker

;