Julparfait

Julparfait

8 portioner 30 minuter + 4 timmar i frys
Parfait är en gräddig och glassliknande dessert som har fått frysa utan omrörning. Smaksätt och dekorera din julparfait efter tycke och smak. Denna milda variant på julparfait passar utmärkt att servera med syrliga bär.
Julparfait
Betyg (10st)

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 6 dl vispgrädde

Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst.

Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden och häll parfaiten i en plastfolieklädd brödform.

Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 20 minuter innan servering.

Servera med valfria bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;