Julpepparkakor

Ingen jul utan pepparkakor. Dessa härliga småkakor hör julen till och smakar fantastiskt. Dekorera dina hemgjorda pepparkakor med glasyr i alla möjliga färger. Ett festligt inslag till julmyset.

cirka 150 stycken

Betyg (3 st)

Ingredienser

2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
ca 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat

Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit

Instruktioner

Mys med barnen och baka fina julpyntskakor! Använd antingen färdiga formar, mallar som kan skrivas ut här eller dina egna schabloner i papp till figurerna. När tomtegummorna och tomtegubbarna, stjärnorna och hjärtana – eller vad du nu kan hitta på – är klara, kommer det allra roligaste: Låt barnen dekorera kakorna!

Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget.

Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.

Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.

Kristyr
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut på pepparkakorna.

Tips!
Droppa gärna i några droppar karamellfärg om du vill ha fler färger.

Se film: Så här gör du kristyr

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.