Julpepparkakor

Ingen jul utan pepparkakor. Dessa härliga småkakor hör julen till och smakar fantastiskt. Dekorera dina hemgjorda pepparkakor med glasyr i alla möjliga färger. Ett festligt inslag till julmyset.

cirka 150 stycken

PT10M
Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
200 g smör eller margarin
1 stort ägg
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
ca 8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat

Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit

Instruktioner

Mys med barnen och baka fina julpyntskakor! Använd antingen färdiga formar, mallar som kan skrivas ut här eller dina egna schabloner i papp till figurerna. När tomtegummorna och tomtegubbarna, stjärnorna och hjärtana – eller vad du nu kan hitta på – är klara, kommer det allra roligaste: Låt barnen dekorera kakorna!

Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget.

Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten.

Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.

Kristyr
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut på pepparkakorna.

Tips!
Droppa gärna i några droppar karamellfärg om du vill ha fler färger.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.