Julsangria

Sangria är en härligt läskande dryck på sommaren, men passar även utmärkt på vintern. Bjud på julsangria som fördrink på julfesten eller middagen. Servera i festliga glas och garnera med strösocker och malen kanel.

ca 1,5 liter

30 minuter

Betyg (20 st)

Ingredienser

saften av 2 apelsiner (ca 2 dl)
1/2 l rött vin
1/2 l vinglögg
3 kanelstänger
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 apelsiner, gärna obesprutade
1/2 grapefrukt, gärna obesprutade
1/2 granatäpple
1/2 l mineralvatten
is

Garnering på glasen
apelsin
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk kanel, malen

Instruktioner

Pressa ut saften ur apelsinerna och häll upp i en tillbringare. Häll i rött vin, glögg, kanelstänger och muscovadrörosocker.

Skölj och skär apelsinerna och grapefrukten i skivor och lägg dem i tillbringaren. Tillsätt kärnorna från granatäpplet. Låt stå i ca 30 minuter.

Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinklyfta. Blanda socker och kanel på en tallrik och doppa glasen i sockerblandningen så att det blir en socker- och kanelkant på toppen.

Häll i mineralvattnet och isen i tillbringaren med sangria precis innan servering. Häll upp sangrian i glasen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.