Julsangria

Sangria är en härligt läskande dryck på sommaren, men passar även utmärkt på vintern. Bjud på julsangria som fördrink på julfesten eller middagen. Servera i festliga glas och garnera med strösocker och malen kanel.

ca 1,5 liter

30 minuter

Betyg (33 st)

Ingredienser

saften av 2 apelsiner (ca 2 dl)
1/2 l rött vin
1/2 l vinglögg
3 kanelstänger
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 apelsiner, gärna obesprutade
1/2 grapefrukt, gärna obesprutade
1/2 granatäpple
1/2 l mineralvatten
is

Garnering på glasen
apelsin
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk kanel, malen

Instruktioner

Pressa ut saften ur apelsinerna och häll upp i en tillbringare. Häll i rött vin, glögg, kanelstänger och muscovadrörosocker.

Skölj och skär apelsinerna och grapefrukten i skivor och lägg dem i tillbringaren. Tillsätt kärnorna från granatäpplet. Låt stå i ca 30 minuter.

Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinklyfta. Blanda socker och kanel på en tallrik och doppa glasen i sockerblandningen så att det blir en socker- och kanelkant på toppen.

Häll i mineralvattnet och isen i tillbringaren med sangria precis innan servering. Häll upp sangrian i glasen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.