Julsangria

Julsangria

ca 1,5 liter 30 minuter
Sangria är en härligt läskande dryck på sommaren, men passar även utmärkt på vintern. Bjud på julsangria som fördrink på julfesten eller middagen. Servera i festliga glas och garnera med strösocker och malen kanel.
Julsangria
Betyg (24st)

Ingredienser

  • saften av 2 apelsiner (ca 2 dl)
  • 1/2 l rött vin
  • 1/2 l vinglögg
  • 3 kanelstänger
  • 3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 2 apelsiner, gärna obesprutade
  • 1/2 grapefrukt, gärna obesprutade
  • 1/2 granatäpple
  • 1/2 l mineralvatten
  • is

Garnering på glasen

  • apelsin
  • 2 msk Dansukker Strösocker
  • 1 msk kanel, malen

Pressa ut saften ur apelsinerna och häll upp i en tillbringare. Häll i rött vin, glögg, kanelstänger och muscovadrörosocker.

Skölj och skär apelsinerna och grapefrukten i skivor och lägg dem i tillbringaren. Tillsätt kärnorna från granatäpplet. Låt stå i ca 30 minuter.

Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinklyfta. Blanda socker och kanel på en tallrik och doppa glasen i sockerblandningen så att det blir en socker- och kanelkant på toppen.

Häll i mineralvattnet och isen i tillbringaren med sangria precis innan servering. Häll upp sangrian i glasen och servera.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;