Julsangria

Sangria är en härligt läskande dryck på sommaren, men passar även utmärkt på vintern. Bjud på julsangria som fördrink på julfesten eller middagen. Servera i festliga glas och garnera med strösocker och malen kanel.

ca 1,5 liter

30 minuter

Betyg (26 st)

Ingredienser

saften av 2 apelsiner (ca 2 dl)
1/2 l rött vin
1/2 l vinglögg
3 kanelstänger
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 apelsiner, gärna obesprutade
1/2 grapefrukt, gärna obesprutade
1/2 granatäpple
1/2 l mineralvatten
is

Garnering på glasen
apelsin
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk kanel, malen

Instruktioner

Pressa ut saften ur apelsinerna och häll upp i en tillbringare. Häll i rött vin, glögg, kanelstänger och muscovadrörosocker.

Skölj och skär apelsinerna och grapefrukten i skivor och lägg dem i tillbringaren. Tillsätt kärnorna från granatäpplet. Låt stå i ca 30 minuter.

Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinklyfta. Blanda socker och kanel på en tallrik och doppa glasen i sockerblandningen så att det blir en socker- och kanelkant på toppen.

Häll i mineralvattnet och isen i tillbringaren med sangria precis innan servering. Häll upp sangrian i glasen och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.