Julsangria

ca 1,5 liter 30 minuter
Sangria är en härligt läskande dryck på sommaren, men passar även utmärkt på vintern. Bjud på julsangria som fördrink på julfesten eller middagen. Servera i festliga glas och garnera med strösocker och malen kanel.
Julsangria
Betyg: (16st)

Ingredienser

  • saften av 2 apelsiner (ca 2 dl)
  • 1/2 l rött vin
  • 1/2 l vinglögg
  • 3 kanelstänger
  • 3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 2 apelsiner, gärna obesprutade
  • 1/2 grapefrukt, gärna obesprutade
  • 1/2 granatäpple
  • 1/2 l mineralvatten
  • is

Garnering på glasen

  • apelsin
  • 2 msk Dansukker Strösocker
  • 1 msk kanel, malen

Pressa ut saften ur apelsinerna och häll upp i en tillbringare. Häll i rött vin, glögg, kanelstänger och muscovadrörosocker.

Skölj och skär apelsinerna och grapefrukten i skivor och lägg dem i tillbringaren. Tillsätt kärnorna från granatäpplet. Låt stå i ca 30 minuter.

Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinklyfta. Blanda socker och kanel på en tallrik och doppa glasen i sockerblandningen så att det blir en socker- och kanelkant på toppen.

Häll i mineralvattnet och isen i tillbringaren med sangria precis innan servering. Häll upp sangrian i glasen och servera.

Receptet är framtaget av

Dansukker