Kaka på burk

Kaka på burk är en fin gåva att ge bort. Det enda du behöver är en glasburk, snöre och instruktioner till den lycklige mottagaren som sedan kan göra sin egen kaka!

Cirka 25 kakor

Betyg (97 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Glasburk, snöre, instruktion till mottagaren

I burken
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Smaksättare
1/2 dl torkade blåbär/tranbär
1/2 dl vita chokladknappar
1/2 dl mörka chokladknappar
1/2 dl russin
1 tsk malen kanel

Instruktioner

Börja med att blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i botten, fortsätt sedan med socker, havregryn och avsluta med smaksättare.

Instruktioner till mottagaren
Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa 225 g smör vitt och poröst tillsammans med 1 stort ägg.

Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till något på toppen.

Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun ton i kanterna. Låt svalna på galler. Lycka till och God Jul!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.