Kaka på burk

Kaka på burk är en fin gåva att ge bort. Det enda du behöver är en glasburk, snöre och instruktioner till den lycklige mottagaren som sedan kan göra sin egen kaka!

Cirka 25 kakor

Betyg (92 st)

Ingredienser

Glasburk, snöre, instruktion till mottagaren

I burken
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Smaksättare
1/2 dl torkade blåbär/tranbär
1/2 dl vita chokladknappar
1/2 dl mörka chokladknappar
1/2 dl russin
1 tsk malen kanel

Instruktioner

Börja med att blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i botten, fortsätt sedan med socker, havregryn och avsluta med smaksättare.

Instruktioner till mottagaren
Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa 225 g smör vitt och poröst tillsammans med 1 stort ägg.

Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till något på toppen.

Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun ton i kanterna. Låt svalna på galler. Lycka till och God Jul!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.