Glasburk, snöre, instruktion till mottagaren
I burken
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Smaksättare
1/2 dl torkade blåbär/tranbär
1/2 dl vita chokladknappar
1/2 dl mörka chokladknappar
1/2 dl russin
1 tsk malen kanel
Börja med att blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i botten, fortsätt sedan med socker, havregryn och avsluta med smaksättare.
Instruktioner till mottagaren
Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa 225 g smör vitt och poröst tillsammans med 1 stort ägg.
Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till något på toppen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun ton i kanterna. Låt svalna på galler. Lycka till och God Jul!
Receptet är framtaget av