Ingredienser
Glasburk, snöre, instruktion till mottagaren
I burken
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Smaksättare
1/2 dl torkade blåbär/tranbär
1/2 dl vita chokladknappar
1/2 dl mörka chokladknappar
1/2 dl russin
1 tsk malen kanel
Instruktioner
Börja med att blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i botten, fortsätt sedan med socker, havregryn och avsluta med smaksättare.
Instruktioner till mottagaren
Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa 225 g smör vitt och poröst tillsammans med 1 stort ägg.
Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till något på toppen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun ton i kanterna. Låt svalna på galler. Lycka till och God Jul!
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.