Kakmonster

25 st

Betyg (8 st)

Ingredienser

Kakor
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl crème fraiche

Fyllning
2 dl Dansukker Florsocker
100 g Philadelphia cheese
3/4 dl Nutella
Rivet skal av 1 apelsin,
gärna obesprutad
2 msk kakao

Ögon och tänder
Mini marshmallows

Instruktioner

1. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör i ägg och crème fraiche och rör tills det är en slät smet.

2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut klickar, stora som en femkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Har du ingen sprits kan du använda en sked och klicka ut kakorna.

3. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 8 minuter. Se till så att kakorna inte bränns i kanterna. Låt svalna på galler.

4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela denna på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå fyllningen. Kakorna bör ätas nygjorda.

5. Dekorera med ögon och tänder av marshmallows. Fäst ögonen med lite smält choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.