Kalendertryfflar

cirka 25 stycken
Kalendertryfflar
Betyg: (6st)

Ingredienser

300 g mörk choklad 70 % kakaohalt
50 g smör
3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl vispgrädde

Smaksättning
1/2 tsk mald kardemumma eller
1 msk konjak och 1 msk starkt, kallt kaffe eller
1 tsk pepparkakskrydda

Glasering
200 g mörk choklad
kristyr

Bryt eller hacka chokladen i bitar. Koka upp smör, muscovadorörsocker och grädde. Blanda i valfri smaksättning och chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet. Bre ut tryffeln i en folieform. Ställ i kylskåp till nästa dag så att tryffeln stelnat helt. Ta ut bitar med mått eller skär ut bitar eller rulla kulor. Ställ i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bitarna i chokladen och ställ på ett fat som sätts i kylen.

Adventskalender 24 numrerade tryffelbitar
Gör ett par olika smaker på tryffel. Lägg tryffeln i formar och ta ut bitar med mått eller skär ut fyrkanter eller rulla kulor. Doppa bitarna i smält choklad och spritsa siffror på bitarna med kristyr. Eller så lägg tryffeln i 24 små askar som numreras från 1-24 så blir det en liten julklapp om dagen.

Kalendertryfflarna bör förvaras kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker