Kalljästa kanelbullar

Betyg (165 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g kallt smör eller margarin
9 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
1 msk mald kanel

Pensling
uppvispat ägg

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel, kan uteslutas

Instruktioner

Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken samt de båda sockersorterna och matfettet. Rör i mjölet och arbeta degen smidig och slät. Kavla ut degen på mjölat bakbord, degen skall vara ganska lös men om den är svår att hantera kan du arbeta in lite mer mjöl, och skär eller sporra ut 8 cm stora kvadrater. Lägg en klick av fyllningen på varje kvadrat och vik sedan upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk. Går utmärkt att frysa. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.