Kanderade fruktskal

Kanderade fruktskal kan vara det bästa godiset, men också ett bra sätt att ta vara på överbliven frukt. Spara skalet från valfria, obesprutade citrusfrukter och använd till dessa söta godbitar. Variera dina kanderade fruktskal efter tycke och smak.

1 burk

50 minuter

Betyg (80 st)

Ingredienser

2-3 valfria citrusfrukter, gärna obesprutade

Sockerlag
1 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Garnering
Dansukker Strösocker

Instruktioner

Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.

Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.

Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i ca 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.

Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Tips: Använd den överblivna lagen från fruktskalen till drinkar eller att ringla över desserter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.