Kanelbullar

Ca 20 st bullar Gräddning: 225 grader, ca 7-8 minuter
Kanelbullar, den ohotade fikafavoriten. Ett måste när jag bakar bullar är att toppa dem med massor med Dansukker Pärlsocker.
- Recept Malin Sahlberg
Kanelbullar
Betyg: (7st)

Ingredienser

    Fördeg

    • 2,5 dl rumsvarm mjölk
    • 25 g jäst
    • 250 g vetemjöl

    Deg

    • 250 g vetemjöl
    • 4 g salt
    • 6 g kardemumma (mortlad eller nygrovmald)
    • 100 g rumsvarmt smör
    • 100 g Dansukker Strösocker

    Fyllning

    • 200 g rumsvarmt smör
    • 150 g Dansukker Strösocker
    • 8 g Dansukker Vaniljsocker
    • 10 g finmald kanel

    övrigt

    • 1 ägg + lite vatten

    • 0,5 dl Dansukker Vit sirap
    • 1 msk vatten

    • Dansukker Pärlsocker

    Fördeg
    Blanda alla ingredienser till fördegen så det blir en slät smet. Täck bunken med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 1 timme.

    Deg
    Mortla eller mal kardemumman. Blanda i ingredienser till degen i den jästa fördegen. Arbeta ihop degen i en köksmaskin i minst 10 minuter. Täck bunken igen och låt degen sedan vila i 30-35 minuter. Gör fyllningen under tiden.

    Fyllning
    Rör samman alla ingredienser. Se till att det är rumsvarmt så att det är lätt att breda ut.

    Baka ut bullarna
    Dela degen i två delar. Kavla ut var och en av dem och bred på fyllningen jämt över hela. Vik degen på mitten och skär sedan remsor och snurra ihop dem.

    Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och låt dem jäsa i ca 2 timmar under bakduk.

    Pensla bullarna med ägg (blanda gärna upp med lite vatten och salt för en lättare pensling) och strö över pärlsocker.

    Blanda ihop Vit sirap och vatten.

    Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter. Pensla dem sedan med sirapsblandningen alldeles direkt när de kommer från ugnen.

    Klart att njutas!