Ingredienser
Fördeg
2,5 dl rumsvarm mjölk
25 g jäst
250 g vetemjöl
Deg
250 g vetemjöl
4 g salt
6 g kardemumma (mortlad eller nygrovmald)
100 g rumsvarmt smör
100 g Dansukker Strösocker
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
150 g Dansukker Strösocker
8 g Dansukker Vaniljsocker
10 g finmald kanel
övrigt
1 ägg + lite vatten
0,5 dl Dansukker Vit sirap
1 msk vatten
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Fördeg
Blanda alla ingredienser till fördegen så det blir en slät smet. Täck bunken med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 1 timme.
Deg
Mortla eller mal kardemumman. Blanda i ingredienser till degen i den jästa fördegen. Arbeta ihop degen i en köksmaskin i minst 10 minuter. Täck bunken igen och låt degen sedan vila i 30-35 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Fyllning
Rör samman alla ingredienser. Se till att det är rumsvarmt så att det är lätt att breda ut.
Baka ut bullarna
Dela degen i två delar. Kavla ut var och en av dem och bred på fyllningen jämt över hela. Vik degen på mitten och skär sedan remsor och snurra ihop dem.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och låt dem jäsa i ca 2 timmar under bakduk.
Pensla bullarna med ägg (blanda gärna upp med lite vatten och salt för en lättare pensling) och strö över pärlsocker.
Blanda ihop Vit sirap och vatten.
Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter. Pensla dem sedan med sirapsblandningen alldeles direkt när de kommer från ugnen.
Klart att njutas!
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.