Kanelbullar

- Recept Malin Sahlberg
Kanelbullar, den ohotade fikafavoriten. Ett måste när jag bakar bullar är att toppa dem med massor med Dansukker Pärlsocker.

Ca 20 st bullar

PT1H

Gräddning: 225 grader, ca 7-8 minuter

Betyg (27 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Fördeg
2,5 dl rumsvarm mjölk
25 g jäst
250 g vetemjöl

Deg
250 g vetemjöl
4 g salt
6 g kardemumma (mortlad eller nygrovmald)
100 g rumsvarmt smör
100 g Dansukker Strösocker

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
150 g Dansukker Strösocker
8 g Dansukker Vaniljsocker
10 g finmald kanel

övrigt
1 ägg + lite vatten

0,5 dl Dansukker Vit sirap
1 msk vatten

Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Fördeg
Blanda alla ingredienser till fördegen så det blir en slät smet. Täck bunken med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 1 timme.

Deg
Mortla eller mal kardemumman. Blanda i ingredienser till degen i den jästa fördegen. Arbeta ihop degen i en köksmaskin i minst 10 minuter. Täck bunken igen och låt degen sedan vila i 30-35 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning
Rör samman alla ingredienser. Se till att det är rumsvarmt så att det är lätt att breda ut.

Baka ut bullarna
Dela degen i två delar. Kavla ut var och en av dem och bred på fyllningen jämt över hela. Vik degen på mitten och skär sedan remsor och snurra ihop dem.

Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och låt dem jäsa i ca 2 timmar under bakduk.

Pensla bullarna med ägg (blanda gärna upp med lite vatten och salt för en lättare pensling) och strö över pärlsocker.

Blanda ihop Vit sirap och vatten.

Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter. Pensla dem sedan med sirapsblandningen alldeles direkt när de kommer från ugnen.

Klart att njutas!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!