Ingredienser
25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl äppeljuice (drickfärdig)
1/2 dl Dansukker Vit Sirap (eller Dansukker Strösocker)
1 tsk kardemumma (stött)
2 krm salt
8 1/2 dl vetemjöl
75 g smör (rumsvarmt)
Fyllning
50 g smör (rumsvarmt)
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 msk kanel, malen
1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl äppelmos
Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Ta fram och låt alla ingredienser bli rumstempererade. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Tillsätt äppeljuice och rör om så att det blandas.
2. Tillsätt sirap, kardemumma, salt och det mesta av mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
3. Rör samman smör, socker, kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmoset.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ev behövs lite mera mjöl men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.
5. Bred fyllningen på halva rektangeln på längden. Vik över den ofyllda sidan. Skär i ca 2 cm breda remsor, skär dem på längden men låt det hänga ihop högst upp. Vrid dem och forma en lös knut. (är det kladdigt kan man göra detta moment på en tallrik med strösocker).
6. Låt jäsa övertäckt på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla försiktigt med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Recept: Hembakningsrådet
Foto: Åsa Dahlgren
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.