Ingredienser
FÖRDEG
5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap (210 g)
1 msk kardemummakärnor
8 dl vetemjöl special (480 g)
EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN
6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör
FYLLNING
300 g mjukt smör
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin (112 g)
1/2 dl malen kanel
1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Värm mjölken i en kastrull till 30-35 grader tillsammans med mortlad kardemumma.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, Vit Sirap och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.
3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
4. Tillsätt mer mjöl lite i taget och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Blanda smör, Brun Farin och malen kanel och bred över degen. Rulla ihop degen, dock inte för tajt. Skär rullen i 18-20 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, vik in ”degändan” under bullen så den inte smiter iväg under jäsningen. Låt jäsa 1 timme.
6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.
8. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Lägg bullarna på ett bakbord och låt svalna under bakduk.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!