Kanelbullar med Brun Farin

Hur är den perfekta kanelbullen? För mig ska den perfekta kanelbullen vara stor och jämn i formen, ha mycket kanelfyllning och vara extra saftiga!
- Recept Peter Dahlberg

36-40 bullar

Betyg (8 st)

Ingredienser

FÖRDEG
5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap (210 g)
1 msk kardemummakärnor
8 dl vetemjöl special (480 g)

EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN
6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör

FYLLNING
300 g mjukt smör
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin (112 g)
1/2 dl malen kanel

1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

1. Värm mjölken i en kastrull till 30-35 grader tillsammans med mortlad kardemumma.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, Vit Sirap och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.

3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.

4. Tillsätt mer mjöl lite i taget och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.

5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Blanda smör, Brun Farin och malen kanel och bred över degen. Rulla ihop degen, dock inte för tajt. Skär rullen i 18-20 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, vik in ”degändan” under bullen så den inte smiter iväg under jäsningen. Låt jäsa 1 timme.

6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.

8. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Lägg bullarna på ett bakbord och låt svalna under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.