Kanelbullar med Brun Farin

- Recept Peter Dahlberg
Hur är den perfekta kanelbullen? För mig ska den perfekta kanelbullen vara stor och jämn i formen, ha mycket kanelfyllning och vara extra saftig!

36-40 bullar

Betyg (48 st)

Sätt betyg

Ingredienser

FÖRDEG
5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap (210 g)
1 msk kardemummakärnor
8 dl vetemjöl special (480 g)

EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN
6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör

FYLLNING
300 g mjukt smör
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin (112 g)
1/2 dl malen kanel

1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

1. Värm mjölken i en kastrull till 30-35 grader tillsammans med mortlad kardemumma.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, Vit Sirap och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.

3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.

4. Tillsätt mer mjöl lite i taget och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.

5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Blanda smör, Brun Farin och malen kanel och bred över degen. Rulla ihop degen, dock inte för tajt. Skär rullen i 18-20 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, vik in ”degändan” under bullen så den inte smiter iväg under jäsningen. Låt jäsa 1 timme.

6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.

8. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Lägg bullarna på ett bakbord och låt svalna under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.