Kanelbullar med Brun Farin

- Recept Peter Dahlberg
Hur är den perfekta kanelbullen? För mig ska den perfekta kanelbullen vara stor och jämn i formen, ha mycket kanelfyllning och vara extra saftig!

36-40 bullar

Betyg (52 st)

Sätt betyg

Ingredienser

FÖRDEG
5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap (210 g)
1 msk kardemummakärnor
8 dl vetemjöl special (480 g)

EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN
6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör

FYLLNING
300 g mjukt smör
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin (112 g)
1/2 dl malen kanel

1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

1. Värm mjölken i en kastrull till 30-35 grader tillsammans med mortlad kardemumma.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, Vit Sirap och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.

3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.

4. Tillsätt mer mjöl lite i taget och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.

5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Blanda smör, Brun Farin och malen kanel och bred över degen. Rulla ihop degen, dock inte för tajt. Skär rullen i 18-20 bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, vik in ”degändan” under bullen så den inte smiter iväg under jäsningen. Låt jäsa 1 timme.

6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.

8. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Lägg bullarna på ett bakbord och låt svalna under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.