Kanelbullar recept - klassiska kanelbullar - Dansukker

Kanelbullar

cirka 45 stycken 1,5 timme
Se vårt recept på klassiska kanelbullar med pärlsocker på toppen.
Kanelbullar
Betyg: (1013st)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, rumstempererat
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 2 tsk mald kardemumma
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 3 msk kanel

Pensling

  • Ägg

Garnering

  • Dansukker Pärlsocker

Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirapen, kardemumman, smöret och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt saltet och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.

Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;