Ingredienser
25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
2 krm salt
1 tsk kardemumma (stött)
75 g smör (rumsvarmt)
7 1/2 – 8 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör (rumsvarmt)
3 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk kanel
1/2 msk ströbröd
Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
1 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk mandelspån
Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Bearbeta degen kraftigt (ca 5 minuter i maskin eller 8-10 min för hand) till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel ca 30 x 40 cm.
4. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. (Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut under gräddningen). Bred den över degen.
5. Skär degen i långa remsor, 3-4 cm breda. Rulla ihop den första remsan, fyllningen inåt, till bullens centrum. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll på med resterande remsor utanpå, till en stor bulle.
6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.
8. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Recept: Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!