Kanelbulle King size

En enda stor kanelbulle som räcker till hela familjen – eller kanske till en enda bulltokig fantast!

familjebulle, ca 16 bitar

Betyg (9 st)

Ingredienser

25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
2 krm salt
1 tsk kardemumma (stött)
75 g smör (rumsvarmt)
7 1/2 – 8 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör (rumsvarmt)
3 msk Dansukker Strösocker
1 msk kanel
1/2 msk ströbröd

Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
1 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk mandelspån

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Bearbeta degen kraftigt (ca 5 minuter i maskin eller 8-10 min för hand) till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel ca 30 x 40 cm.

4. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. (Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut under gräddningen). Bred den över degen.

5. Skär degen i långa remsor, 3-4 cm breda. Rulla ihop den första remsan, fyllningen inåt, till bullens centrum. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll på med resterande remsor utanpå, till en stor bulle.

6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.

8. Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Recept: Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.