Ingredienser
25 g jäst, färsk (0.5 paket)
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
2 krm salt
1 tsk kardemumma (stött)
75 g smör (rumsvarmt)
7 1/2 – 8 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör (rumsvarmt)
3 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk kanel
1/2 msk ströbröd
Pensling & Garnering
1 ägg (uppvispat)
1 msk Dansukker Pärlsocker
1 msk mandelspån
Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara ½ dl till utbakningen). Bearbeta degen kraftigt (ca 5 minuter i maskin eller 8-10 min för hand) till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel ca 30 x 40 cm.
4. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. (Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut under gräddningen). Bred den över degen.
5. Skär degen i långa remsor, 3-4 cm breda. Rulla ihop den första remsan, fyllningen inåt, till bullens centrum. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll på med resterande remsor utanpå, till en stor bulle.
6. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.
8. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Recept: Hembakningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.