Kanelbullefocaccia - Recept

Kanelbullefocaccia

Ca 35-40 bitar Ca 2 timmar
Kanelbullefocaccia är en saftig focaccia med härlig fyllning som smakar underbart. Baka din focaccia i långpanna och låt fyllningen sjunka genom kakan.
Kanelbullefocaccia
Betyg (0st)

Ingredienser

    Focaccia

    • 25 g jäst
    • 3 dl mjölk
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 2 tsk kardemumma
    • ca 10 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk salt

    Fyllning

    • 150 g smör 150 g
    • 1 1/4 dl Dansukker Farinsocker
    • 3/4 msk kanel
    • 1 1/2 tsk kardemumma

    Till formen

    • olja

    Garnering

    • Dansukker Pärlsocker

    Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills det löst sig. Tillsätt smör, sirap, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Bearbeta degen i minst 5 minuter. Om du knådar för hand dubblar du tiden.

    Tillsätt saltet och mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa från sidorna. Arbeta degen några minuter till. Låt degen jäsa övertäckt i ca 20-30 minuter.

    Rör samman ingredienserna till fyllningen.

    Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen någon minut. Smörj en form med olja, cirka 24 x 30. Lägg i degen och tryck ut den med händerna och gör flera djupa hål över allt. Klicka i fyllningen i hålen.

    Låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter under bakduk eller plastfolie.

    Sätt ugnen på 200 grader. Grädda kanelbullefocaccian i ca 20 minuter.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;