Kanelbullepannkakor

Läckra pannkakor med kanelbulleswirl, en genialisk kombination. Dessutom roliga att göra. Toppa med pärlsocker eller sirap, mums!

4 portioner

PT25M

30 minuter

Betyg (13 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 dl vetemjöl 
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker 
1 krm salt 
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk 
1 msk smält smör
1 ägg 
smör till stekning 

Fyllning 
50g rumsvarmt smör
1 dl Dansukker Farinsocker 
2 tsk kanel 
Spritspåse 

Garnering 
Dansukker Pärlsocker och/eller Dansukker Ljus Sirap  

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg och smör och vispa till en slät smet. 

Rör ihop ingrendienserna till fyllningen och fyll i en spritspåse. Klipp av en liten bit av tippen på spritspåsen. 

Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Klicka i smeten och stek en halv minut. Spritsa fyllningen i en spiral på varje pannkaka så att det ser ut som en kanelbulle. Stek ytterligare i cirka en halv minut till smeten stelnat och vänd. Torka av pannan mellan omgångarna. 

Servera med pärlsocker eller ljus sirap. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.