Kanelbullesnittar

Kanelbullesnittar är ett läckert recept när du vill baka något enkelt som smakar som kanelbulle. Dessa kanelbullesnittar är riktigt tunna och krispiga.

Ca 40 snittar

Ca 40 minuter

Betyg (877 st)

Ingredienser

Kolasnittar
100 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kanelripple
3 msk smör
2 tsk kanel
2 msk Dansukker Farinsocker

Garnering
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda samman samtliga ingredienser till kolasnittarna i en skål och arbeta samman till en deg.

Smält smöret till kanelripplen och blanda i kanel och farinsocker, rör ihop smeten.

Dela kolasnittarna i 4 bitar och rulla bitarna till långa stänger. Lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper och tryck ut stängerna. Strö kanelripple på toppen och gör mönster med en gaffel. Strö på pärlsocker.

Grädda i mitt av ugnen i cirka 10-12 minuter. Skär längderna i bitar direkt. Förvara kakorna torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.