Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker

Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker

Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker formade med fina pepparkaksformar. För dig som inte gillar pepparkakor är dessa kanelkakor perfekta!
Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker
Betyg (0st)

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl Dansukker Florsocker
2 tsk mald kanel
200 g smör eller margarin
1 ägg

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet med händerna eller med en gaffel. Vispa upp ägget lätt och häll i skålen och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med formar. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;