Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker

Kanelkakor med hackade nötter och pärlsocker formade med fina pepparkaksformar. För dig som inte gillar pepparkakor är dessa kanelkakor perfekta!

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl Dansukker Florsocker
2 tsk mald kanel
200 g smör eller margarin
1 ägg

Pensling
äggvita

Garnering
Dansukker Pärlsocker
hackad mandel

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet med händerna eller med en gaffel. Vispa upp ägget lätt och häll i skålen och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med formar. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.